Inschrijvingen open hele jaar.
Andere Sport ? Boksen, Thai Boksen, Krav Maga, Yoga, Pilates et Capoeira etc… Meer info Malicia Training Center.

Braziliaans Jiu Jitsu

De tegenstander onder controle houden zonder aanvallen.

Er bestaat een veel efficientere manier dan stoten of trappen om je tegenstander te overmeesteren: Het Braziliaans Jiu Jitsu. De familie Gracie heeft het Braziliaans Jiu Jitsu gefundeerd, en de filosofie van dit sport it simpel; Je tegenstander naar beneden halen om zo fysieke ongelijken te compenseren.

Op dit moment, zorgen grepen, dislocaties en verstikkingen ervoor dat jou aanvaller het opgeeft of het volhoudt tot het einde van de submission techniek. Deze kunst permitteert de gebruiker om zijn oponent te beschermen en in bedwang te houden, mocht deze zijn verlies accepteren, zonder ernstig letsel. Dit is de reden waarom het Braziliaans Jiu Jitsu : "de enige vechtkunst die het menselijk gezicht respecteert".

Deze moderne vechtkunst vorm is echter een aan ieder toegankelijke manier om zijn aanvaller te overmeesteren zonder agressief gedrag te vertonen. De voordelen van Jiu Jitsu.

Les Bienfaits du Jiu-Jitsu

De kunst ontwikkelt niet de agressiviteit, maar juist het zelfvertrouwen en de sereniteit. Ze is voor iedereen passend. Mannen, vrouwen en kinderen. De persoon krijgt hierdoor betere reflexen die ook beter geschikt zijn dan instinctieve reflexen.

Het beoefenen van het Braziliaans Jiu Jitsu, vraagt om het gebruik van heel het lichaam en ontwikkelt snelheid en lenigheid van alle lichaamsdelen.

Voordelen van het beoefenen van sport

Het eerste voordeel is het plezier! Het allerbelangrijkste. Wat gezondheid betreft, heeft het beoefenen van sport een te groot aantal voordelen om op te lijsten. We kunnen, onder andere, de cardiovasculaire voordelen noemen.

Sport verlaagt de bloedruk en daarmee de kans op hart infarcten, het hart sterker makend ervoor zorgen dat het beter fungeert. De longcapaciteiten worden bijvoorbeeld ook verhoogt en permitteert een goede ventilatie. Het beoefenen van activiteiten heeft ook effect op de botten; dit beschermt vooral tegen osteoporose.

Verder neem ook de spiermassa toe en kan, samen met een geschikt dieet, ervoor zorgen dat vet afneemt. Het helpt om diabetes te voorkomen en gewicht verlies te promoveren. Sport onderhoudt en verbetert reflexen, ervoor zorgend dat vallen bij ouderen minder voorkomt. Wij geloven dat sport de levensverwachtingen kan verbeteren.

Wat zeker is, is dat sporten de kwaliteit van het leven verbetert. Daarnaast heeft sport een psycho-sociaal element; verbetert het zelfvertrouwen, zorgt voor integratie en socialisering, en vermijdt zo dat men zich geïsoleerd voelt.

Geschiedenis van Jiu jitsu

Mitsuyo Maeda werd in 1879 in Japan geboren, beogende daar eerst Sumo, voordat hij in de Kodakan Judo school van Jigoro Kano in 1882 gefundeerd) terechtkwam in 1897. In 1904, toen in de 4 Dan van judo, vertrok hij naar de VS om samen met Tsunejiro Tomita, deze nieuwe vorm te demonstreren door vechters te confronteren. Zijn eerste bezoek aan Brazilië was in 1907, en later in 1915 (in Belem) e nam deel aan...Lees meer (wikipedia) 

Taal keuze